Tuin Urn Beelden

Als een dierbare overleden is en u wilt een tastbare herinnering aan uw dierbare houden dan is een urn een hele goede optie. Echter niet iedereen heeft er behoefte aan om een urn in huis te plaatsen, dit kan verschillende redenen hebben. In dat geval kunt u overwegen om de as in een beeld te bewaren en als u deze ook niet in huis wilt hebben staan kunt u ook voor tuin urn beelden kiezen.

Tuin urn beelden zijn in feite gewone urn beelden maar dan geschikt om buiten in de tuin te plaatsen. Dit brengt natuurlijk met zich mee dat de beelden wel aan bepaalde eigenschappen moet voldoen. Niet alle materialen zijn immers geschikt om buiten urnen van te maken en dus ook niet om beelden voor buiten van te maken. Het materiaal moet daarom weersbestendig zijn en ook zwaar genoeg om niet bij het minste geringste beetje wind al om te waaien. De materiaaleigenschappen is slechts één van de zaken waaraan u tuin urnen in de vorm van beelden kunt herkennen. Op deze pagina zullen wij verder in gaan op de mogelijkheden voor urnen die geschikt zijn voor plaatsing in de tuin en die de vorm van beelden hebben. Met de informatie die u op deze pagina vindt in uw achterhoofd zal uw keuze voor de juiste urn bij de Urnshop een stuk eenvoudiger worden. U kunt dan snel beschikken over urnen voor tuin plaatsing die niet alleen geschikt maar ook geheel volgens uw eigen wens zijn.
Zoals gezegd is het materiaal een heel belangrijke factor bij het onderscheiden van buiten urn beelden ten opzichte van binnen urn beelden. Net zoals bij normale urnen het geval is zal uw keuze beperkt worden door de weersbestendigheid van de gebruikte materialen en de vormgeving van de urn zelf. Dit laatste is van belang omdat niet alle vormen kunnen garanderen dat er geen water naar binnen zal kunnen lopen of naar binnen zal kunnen dringen. Bij het maken van tuin urn beelden zal de maker dus goed op letten dat de vorm van de urnen of beelden er voor zorgt dan eventueel regenwater snel afgevoerd wordt. Ook zal de maker er voor zorgen dat de vul opening niet op een plaats zit die ‘in het weer zit’ of erg gevoelig is voor vocht ophoping. Bovendien zal de maker van buiten urnen er ook voor zorgen dat deze vul opening goed af sluit en goed van zich zelf af te dichten is of door middel van hulpmiddelen.

Het afdichten van de vulopening van de urn is erg belangrijk omdat dit één van de grootste problemen is bij urnen voor tuin plaatsing. Als dit niet goed gebeurd of de constructie is niet deugdelijk dan kan vocht binnen dringen in de urn. Hierdoor kan niet alleen de as verloren gaan maar kan ook onherstelbare schade op treden aan de urn. Dit komt omdat het in ons land regelmatig vriest, als er vocht in tuin urnen binnen dringt en het bevriest vervolgens dan kan de urn barsten of zelfs helemaal knappen. Op dat moment bent u natuurlijk zowel de as kwijt alsook de urn zelf en dan is natuurlijk erg jammer. Als u in de tijd dat u uw tuin urn beelden in uw bezit gehad hebt erg gehecht bent geraakt aan het beeld en uw eigen herinneringen op hebt gebouwd dan kan dit hard aan komen. Vandaar dat wij adviseren niet uitsluitend te vertrouwen op de constructie van de buiten urn beelden en de vul opening, maar ook aanvullende maatregelen te treffen. Denk hierbij aan een extra afdichting door middel val lijm of kit.

De materiaal keuze voor het maken van tuin urn beelden wordt door de maker bepaald aan de hand van de eigenschappen van het materiaal. Bij deze eigenschappen moet u denken aan de weersbestendigheid en aan de bewerkingsmogelijkheden. Over het algemeen zullen buiten urnen gemaakt worden van materialen zoals keramiek, natuursteen en diverse metalen. Keramiek heeft als voordeel dat het de maker erg veel mogelijkheden bied met betrekking tot de vormgeving. Keramiek kan met de hand gevormd worden of door middel van een mal, na het bakken zal een laag glazuur aangebracht worden die voor de waterdichtheid zorgt. Natuursteen is een natuurlijk materiaal dat in veel soorten voor komt, vooral de hardere soorten zijn van zichzelf weersbestendig en worden ook vaak door middel van het polijsten van de buitenkant van de buiten urn beelden een handje geholpen. Natuursteen is echter een stuk moeilijker te bewerken en is bovendien vaak niet het goedkoopste materiaal. De diverse metalen die gebruikt worden zullen ofwel corrosievast zijn of juist op een hele mooie manier corroderen. Hierbij moet u denken aan RVS urnen die niet corroderen maar ook lood dat zeer corrosievast is. Ook tuin urn beelden van brons behoren tot de mogelijkheden omdat die na lange tijd een lichtgroen laagje corrosie vormen wat vervolgens het materiaal beschermt tegen verdere corrosie. De bewerking van metalen tot tuin urnen in de vorm van beelden is tijdrovend en niet erg goedkoop. Dit zult u bij het urn beeld kopen terug zien in de prijs van de verschillende urn beelden die geschikt zijn om als tuin urn beelden geplaatst te worden.