Engel Urn Beelden

Er zijn zeer veel mogelijkheden om urnen uit te zoeken in de vorm van een beeld. Dit moet ook wel want iedereen heeft natuurlijk zo zijn of haar eigen herinneringen aan een overleden dierbare en smaken verschillen ook van persoon tot persoon. Een thema dat zeer vaak gezien wordt zijn engel urn beelden om uw eigen engel te herinneren.
Een dierbare kan heel erg dichtbij staan of soms iets verder weg maar vaak wordt een dierbare vaak een engel genoemd. Engel urn beelden hebben natuurlijk ook een hele belangrijke symboliek die een religieuze achtergrond heeft. In religieuze kringen wordt immers gezegd dat men na de dood naar de hemel gaat en bij de engelen verblijft. Ook zullen urn beelden van engel vormen symboliseren dat uw dierbare na de dood een engel is of als engel terugkeert. De symboliek houdt hier nog niet op, vaak worden engelen in verband gebracht met het beschermen van de mens en het beschermen van de ziel na het overlijden. Ook zouden engelen de ziel ophalen en zijn engelen de dienaren van god. De engel beelden die ook als urn gebruikt worden zijn afbeeldingen die in meerdere religies voorkomen. In het Christendom, het Jodendom, de Islam en andere religies wordt allemaal over engelen gesproken en het verschil zit zoals gewoonlijk in de details en de uitleg. Deze symboliek, die overigens verder reikt dan wij hier kunnen beschrijven, speelt voor veel mensen een belangrijke rol bij het besluit om voor engel beelden in urn vorm te kiezen. Het is echter een geheel persoonlijke afweging of deze symboliek ook bij u in de smaak valt of dat u gewoon een engel beelden urn erg mooi vindt vanwege de vormgeving.

Deze vormgeving van engel urn beelden kan sterk uiteenlopen van urnen die de vorm van een engel hebben en waarin een holte gemaakt is waarin u de as of juist een deel daarvan kunt bewaren. Ook kan het zo zijn dat de urn juist de vorm heeft van een urn maar dat er een engel op afgebeeld is. In dit geval zal men dan niet spreken over engel beelden urn maar over normale urnen met een engel afbeelding. Het is natuurlijk een detail maar een normale urn is nu eenmaal iets anders als een beeld. Toch hebt u bij het uitzoeken van urn beelden engel vormen voldoende om een beslissing te maken. Dit is ook het geval bij de kunst waar engelen op zeer veel verschillende manieren staan afgebeeld. Ook op historische en vaak ook religieuze afbeeldingen worden verschillende vormen gebruikt. Het is dan ook niet zo vreemd dat een engel op het enen moment als kindfiguur afgebeeld wordt en op het andere moment weer als volwassene. Hoe de vorm van de verschillende engel beelden in urn vorm er ook uit zien, het is uiteindelijk een kwestie van smaak die u doet bepalen of een dergelijk beeld wel of niet in uw interieur of in uw tuin wilt hebben staan.

Wat betreft de materialen zullen engel urn beelden u ook een ruime keuze bieden. Vaak worden deze beelden gemaakt van marmer omdat deze natuursteen soort zich goed voor dit onderwerp leent. Natuurlijk worden ook andere steensoorten gebruikt maakt marmer heeft een goede combinatie van hardheid en bewerkbaarheid. Uiteraard zijn de marmeren engel beelden ook zeer geschikt om als tuin urn beelden te gebruiken en zullen met het nodige onderhoud lang mooi blijven. Een ander vaak toegepast materiaal is keramiek, de mogelijkheden voor vormgeving door de kunstenaar zijn hierdoor vrijwel onbeperkt. Het keramiek zelf zal vanwege de materiaal eigenschappen de grootste beperkingen op leveren. Beperkingen zitten er in ieder geval aan het gebruik van hout voor het vervaardigen van engel urn beelden. Het gebruik van hout is bijvoorbeeld erg geschikt al bookend urn beelden omdat boeken nu eenmaal binnen bewaard worden. Hout is echter totaal ongeschikt om buiten neergezet te worden omdat de as onherroepelijk verloren zal gaan.

Het gebruik van metalen is dan veel beter te overwegen om engel beelden in urn vorm van te maken. De beperkingen hierbij zijn echter de mogelijkheden voor het bewerken van de urn. Daarom zult u waarschijnlijk alleen brons tegen komen omdat dit een metaal is dat gegoten wordt en daardoor erg geschikt is voor het maken van engel urn beelden. Voor welk materiaal u ook kiest, een urn beeld kopen is niet iets dat u zomaar even doet dus maak een goed afgewogen keuze. Kijk ook vooral voor aankoop of het materiaal geschikt is voor het doel dat u hebt en waar u de urn wilt plaatsen, dit laatste is ook van belang bij het controleren van de maten van de urn. Het zou toch jammer zijn als u een heel grote engel beelden urn besteld en u geen ruimte hebt om deze neer te zetten, meten is daarom ook bij urnen weten.