Boeddha Urn Beelden

Voor een ieder die zich wel eens verdiept heeft in het grote assortiment beelden voor het bewaren van de as van een overleden dierbare is het duidelijk dat er heel veel soorten en maten zijn. De keuze die u maakt hangt natuurlijk helemaal van uw eigen smaak en uw eigen voorkeuren af. Zo zijn er dus ook veel mensen die voor Boeddha urn beelden kiezen omdat Boeddha totale geestelijke verlichting en vrede symboliseert.

Boeddha urn beelden kunnen de nabestaanden dan ook helpen bij het verwerken van een verlies door te helpen een van vrede met het gebeurde te vinden. Ook de symboliek dat de overledene naar een betere plaats is gegaan of over is gegaan tot een hoger bewustzijn kunnen behulpzaam zijn. Als u voor een urn Boeddha beeld kiest dan kiest u voor een afbeelding van Gautama Boeddha. Deze Gautama Boeddha was de stichter van het Boeddhisme en het woord Boeddha omvat in de Pali taal begrippen als de ontwaakte of de verlichte. Vandaar dat een Boeddha beeld urn ook meestal met deze begrippen in verband gebracht wordt. Voor Boeddhisten is het een belangrijk deel van hun geloofsbetuiging om Boeddha te eren door middel van het eren van een Boeddha beeld. Net zoiets als katholieken doen met het vereren van de afbeelding van Jezus. Voor de meeste mensen is het echter de symboliek van de Boeddha urn die er toe doet omdat er in ons land nu eenmaal weinig Boeddhisten zijn. Uiteindelijk hoeft u natuurlijk ook geen Boeddhist te zijn om gegrepen te worden door de symboliek die bij Boeddha komt kijken en die u kan helpen om uw persoonlijke verlies te verwerken. Er zijn veel mensen die er zo over denken en daarom is bij het uitzoeken van een beeld een Boeddha urn vorm zeer populair.

Door de toenamen in het aantal crematies van de afgelopen tien jaar is ook de vraag naar verschillenden soorten en vormen urnen toegenomen. Vanzelfsprekend heeft de toegenomen populariteit van het Boeddhisme een zeer grote invloed gehad op de toegenomen vraag naar Boeddha urn beelden. Niet alleen als Boeddha beeld urn is deze populariteit goed waar te nemen, in zeer veel interieur winkels komt u diverse Boeddha producten tegen. Ook in interieur magazines en op de televisie worden Boeddha afbeeldingen zeer veel in interieurs verwerkt. Net zoals u bij het uitzoeken van een urn Boeddha beeld kiest voor de symboliek die Boeddha uit straalt, is dit ook voor interieur ontwerpers een goede inspiratie bron. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Boeddha urn niet meer weg te denken is uit het assortiment van de urnshop.

Voor het vervaardigen van Boeddha urn beelden worden uiteenlopende materialen toegepast. Over het algemeen zijn de verschillende urn beelden gemaakt van keramische materialen waardoor in de meeste gevallen de urnen ook geschikt zijn om buiten geplaatst te worden. Dit komt omdat keramiek na het vervaardigen en een eerste keer bakken voorzien wordt van een laag glazuur die het keramiek na het laatste bakproces waterdicht maakt. Door het gebruik van keramiek is bij het vormgeven van een beeld een Boeddha urn vorm ook eenvoudiger te realiseren. Dit komt omdat keramiek een stuk eenvoudiger is te bewerken dan veel andere materialen. Één van die andere materialen is bijvoorbeeld brons waarbij een beeld op een geheel andere manier gemaakt wordt. Waar een kunstenaar bij keramiek van een homp klei een Boeddha beeld urn kan maken zal brons gegoten moeten worden in een mal. De ruwe vorm die uit de mal komt nadat deze is afgekoeld zal vervolgens worden bewerkt om de gewenste afwerking te krijgen. Het gebruik van brons maakt het door de hardheid van het materiaal wel mogelijk om hele fijne details toe te passen. De Boeddha urn beelden van brons zijn ook geschikt om buiten neer te zetten. Ditzelfde kan niet gezegd worden van Boeddha beelden die van hout gemaakt zijn. Deze houten Boeddha urn beelden worden vaak op bestelling gemaakt en zullen alleen binnen geplaatst kunnen worden. Ook steensoorten worden vaak gebruikt om Boeddha uit te beelden en er kunnen zeer uiteenlopende steensoorten toegepast worden. Het is echter wel noodzakelijk dat u goed kijkt of de steensoort die u uit zoekt ook daadwerkelijk geschikt is om buiten neer te zetten als u dat van plan bent. Laat u bij het uitzoeken van een Boeddha urn vooral leiden door uw herinneringen aan uw overleden dierbare. Ook uw eigen smaak en de plek waar u de urn neer wilt zetten zijn belangrijke zaken om op te letten want een urn moet ook bij uw interieur passen als deze binnen staat. Een urn beeld kopen is dus een zaak die goed overwogen dient te worden omdat het immers uw herinneringen aan uw overleden dierbare zijn.